ProCredit Bank

ProCredit Bank

Pentru Familie

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

 

 

Depozit ProClasic

 

 

 

Ce este depozitul ProClasic?

Dacă dumneavoastră dispuneţi de o sumă anumită de bani şi nu intenţionaţi să o utilizaţi în viitorul apropiat, depozitul ProClasic Vă acordă şansa să investiţi profitabil!

Depozitul ProClasic este un depozit la termen deschis în MDL, USD şi EUR, poate fi constituit pe o perioada determinată de timp, care variază de la 12 luni pînă la 36 luni.

  

 

 

 

Avantaje:

 • Dvs. nu veţi suporta un comision de deschidere şi administrare al contului de depozit;
 • Dvs. aveţi o rată a dobînzii atractivă;
 • Dvs. aveţi profitul garantat, deoarece rata dobînzii este fixă şi se aplică pe toată perioada de depozitare;
 • Aveţi posibilitatea de a autoriza una sau mai multe persoane care vor avea acces la contul dvs. de depozit;
 • Dvs. aveţi acces la banii din contul de depozit al dvs. în orice filială sau agenţie ProCredit Bank, indiferent unde aveţi deschis contul.

 

Cum functioneaza un cont de depozit ProClasic?

 • Pentru a deschide un cont de depozit, dvs. trebuie să prezentaţi doar buletinul de identitate şi să completaţi cererea de deschidere a depozitului;
 • Dacă pe viitor planificaţi să efectuaţi transferuri băneşti sau alte operaţii bancare (spre exemplu prin intermediului cardului VISA sau a sistemului ProBanking), atunci simultan va fi deschis şi un cont curent. 
 • Suma minimă necesară pentru a deschide un cont de depozit ProClasic este: 50 000 lei, USD 2 500 sau EUR 2 500;
 • În caz că în ziua expirării termenului depozitului clientul nu se adresează la bancă, el se prelungeşte automat. Ceea ce înseamnă că dvs. optaţi pentru prelungirea automată a depozitului, la expirarea termenului acestuia, pentru aceeaşi perioadă, fără să vă prezentaţi la bancă;
 • Dobînda este calculată zilnic, iar plata se face lunar sau la maturitate, în dependență de tipul depozitului deschis;
 • Dvs. puteţi autoriza una sau mai multe persoane pentru a avea acces la contul dvs. de depozit în baza procurii autentificate notarial;
 • Odată ce a fost deschis contul de depozit, completarea sau efectuarea transferurilor sunt imposibile. Retragerea oricăror sume din depozit duce la închiderea automată a acestuia.

 

Rata dobânzii este fixă:

ProClasic 
Maturitatea MDL USD EUR
12 4.50%  1.50% 1.00%
25 5.00%  1.75% 1.25%
36 5.50%  2.00% 1.50%

 

Informaţii detaliate despre dobânzile şi condiţiile de deschidere a depozitelor şi conturilor de economii găsiţi aici.

Atenţie! În cazul rezilierii anticipate a depozitului la termen ProClassic, Banca nu va achita dobânda acumulată până la data rezilierii. Vezi lista de preţuri pentru alte costuri aferente.

Pentru sumele ce depăşesc 5.000.000 MDL, 250.000 USD sau 250.000 EUR condiţiile de plasare a depozitului se negociază individual şi în urma analizei suplimentare efectuată de către Departamentul Management Riscuri.

Depozitele sunt garantate în corespundere cu Legea privind garantarea depozitelor persoanelor fizice în sistemul bancar Nr. 575-XV din 26.12.2003.