ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

Adresa juridică: bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, nr. 65, oficiul 901, MD-2001, Chişinău, Republica Moldova

 

 

Pilon 3: Finanţarea "verde"

ProCredit Bank îşi propune să promoveze o dezvoltare economică la un nivel cât mai sustenabil. În anul 2013 am lansat serviciul EcoCredit pentru clienţii business – fiind una din primele bănci din Moldova ce oferă întreprinderilor mici şi mijlocii credite “verzi” pentru finanţarea următoarelor tipuri de proiecte: 
 
  • Investiţii în eficienţa energetică – economisirea resurselor şi energiei în proporţie de cel puţin 20%, cu păstrarea nivelului productivităţii sau creşterii acesteea.
  • Investiţii în energie regenerabilă – valorificarea resurselor naturale, care sunt practic inepuizabile sau se regenerează de la sine în scurt timp.
  • Investiții prietenoase mediului înconjurătoare – măsuri care exercită un impact pozitiv asupra mediului, deşi nu întotdeauna pot fi evaluate din punctul de vedere al reducerii volumului de energie consumată sau gazelor de seră emise (de ex. agricultura organică, protejarea solului şi a surselor de apă etc.) 
Pentru a asigura o înţelegere aprofundată a scopurilor menţionate mai sus, am elaborat un set de instrucţiuni care descriu măsurile eligibile. Aceste instrucţiuni reflectă criteriile care trebuie să corespundă oricărui proiect de finanţare, pentru a fi calificat drept eficient din punct de vedere energetic. Metodologia de identificare a investițiilor energo-eficiente este descrisă aici. Scopul instrucţiunilor este de a ajuta angajaţii băncii în prezentarea, identificarea şi promovarea investiţiilor în eficienţă energetică, energie regenerabilă şi măsuri prietenoase mediului pentru clienţii business ai băncii, ce la rândul său duce la ridicarea nivelului de conștientizare a problemelor de mediu în rândul proprietarilor de afaceri.