ProCredit Bank

ProCredit Bank

0800 000 10 Contact Centru

+373 22 27 07 07 pentru apeluri internaționale

 

 

Green Saturday de la ProCredit Bank în susținerea inițiativei Million Trees

ProCredit Bank a făcut primul pas de transformare unei gunoiștei neautorizate pe un deal erodat din s. Mărdăreuca, com. Boșcana într-o pădure de mai multe specii de copaci, care va aduce o valoare deosebită satului și cetățenilor din preajmă.

 

Împreună cu o 100 de voluntari membri ai echipei ProCredit Bank, împreună cu copii acestora am plantat circa 2000 de copăcei. Au fost plantate specii precum: salcâmi, frasini, ulmi, arțari, nuc, arbuști. Speciile de copaci au fost alese împreună cu experții silvici, după o analiză specifică a terenului și a solului.

 

Ulterior, toți copacii urmează a fi îngrijiți și monitorizați timp de 3 ani până la atingerea maturității acestora. Terenul împădurit va fi protejat prin îngrădirea cu un gard temporar unde puieții vor fi udați pe timp de vară, va fi cosită iarba din jurul acestora, iar copacii care nu s-au prins vor fi înlocuiți pentru asigurarea durabilității acestora.

 

Teritoriul împădurit este monitorizat de către Inspectoratul pentru Protecția Mediului Criuleni, Primăria Boșcana, Patrula ECO Boșcana și echipa Million Trees Moldova/Hai Moldova.

 

Plantarea acestei păduri va aduce multiple beneficii satului, locuitorilor dar și mediului înconjurător. Prin aceste măsuri, creăm o zonă de agrement pentru localnici, contribuim la stoparea eroziunii și prevenim alunecările de teren, îmbunătățind biodiversitatea locală.

 

“Prin plantările pe care le facem astăzi împreună cu echipa din Procredit Bank, copiii noștri și partenerii de proiect, dorim să popularizăm un model de bună practică spre beneficiul comunității locale şi al mediului înconjurător. E important sa readucem în prim-plan responsabilitatea fiecăruia pentru natura primită în dar și să participăm cu toții la conservarea și dezvoltarea acesteia. E pur și simplu omenesc sa ne dorim un viitor mai sustenabil și mai frumos pentru generația următoare, un mediu la fel de verde precum l-am primit și noi cândva în dar de la bunei. De altfel, e și o acțiune de la care ne încărcăm toți cu energie pozitivă pentru că facem ceva corect pentru comunitate, ceva ce ne pasă” a declarat Vladimir Domentii, Adjunct al Președintelui Comitetului de Conducere BC “ProCredit Bank” S.A.

 

„Despre rolul pădurilor în natură și în viața oamenilor se cunoaște peste tot, de la mic la mare, dar mai ales importanța pădurilor se conștientizează în prezent, când numărul lor scade considerabil, ceea ce duce la dispariția florei și faunei, pământul se degradează, râurile și lacurile se usucă. Credem că fiecare dintre noi poate schimba situația creată, de aceea îi îndemnăm pe toți să se alăture mișcării ecologice având ca scop reabilitarea ecosistemului plaiului natal, prin participare la diferite evenimente de împădurire, precum și orice alte evenimente ecologice. Suntem siguri, că împreună vom reuși să obținem rezultate mai bune” a declarat Oleg Uzun, Specialist Secția Management Mediului Înconjurător BC “ProCredit Bank” S.A.

 

“Nu pot să vă exprim cât de bucuroși și recunoscători suntem pentru acest dar comunității noastre. Această pădure este o bogăție pentru comuna Boșcana. Ceea ce am realizat cu Dvs.. împreună este o valoare în primul rând pentru copiii noștri. Vom avea grijă de toți copacii plantați. Vă mulțumim!” Primar com. Boșcana, Svetlana Racul.

 

Implicarea ProCredit Bank atât din punct de vedere financiar cât și uman reprezintă un model și o motivație pentru dezvoltarea proiectului Million Trees Moldova. Avem plăcerea și bucuria să demonstrăm că în țara noastră sunt mulți oameni buni care trec la fapte concrete, oameni pe care avem onoarea să-i reunim în acest proiect.

 

Să fie pădure!

Cu respect, 

echipa ProCredit Bank